What Does solucan gubresinin faydalari Mean?

Wiki Article

bunu sizin önerdiğiniz toprak karışımını karıştırmanın bir zararı var mı faydası olur mu bunu karıştırınca ayrıyeten bitki besini vermem gerekir mi?

Kendi solucan gübrenizi / vermihumusunuzu yapmakla ilgileniyor musunuz? Bu makalede, solucan gübresini anlamak için temel bilgileri ve bunu yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bulabilirsiniz. Vermikompostun faydaları, standard kompostla olan farklılıklar ve onu üretmek için izleyebileceğiniz farklı teknikler ve yatak takımlarınızı ve solucanlarınızı nasıl seçeceğiniz vb.

Doğal ve gerçek solucan gübresi ağır kokmaz, Hafif ve rahatsız etici olmayan kendine has bir kokuya sahiptir.

Bu sebeple solucanların toprağa ve bitkiye sağladığı faydaları tekrar kazandırabilmek için tüm dünyada solucan gübresi üretim tesisleri kurularak, topraklarımızda yaşam imkanı bulamayan bu mucize canlıları uygun ortamlarda besleyerek, gübrelerinin tekrar toprakla buluşması sağlanabilmektedir. 

Solucanların yaşam alanlarının nemli olması önemlidir. Kuruyan toprak veya yaşam alanı solucanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Solucan gübresi 2023 yılı itibari olarak kilosu 30 TL’den satılmaktadır. Ancak gübre daha fazla alınırsa toplu alımda gübrenin fiyatı daha uyguna gelmektedir.

Ekosolfarm Organik %100 Solucan Gübresi®  gübresindeki enzimlerin zararlılara karşı baskılayıcı tutumu nedeni ile toprakta yararlı bakteri ve mikroorganizmalarda artış gözlenir.

Solucan gübresi neden bu kadar ilgi görüyor ve onu bu kadar popüler yapan şey nedir? Son yıllarda solucan gübresinin bu kadar popüler olmasının asıl sebebi nedir ve insanlar neden bu kadar fazla tercih etmektedir?

Dokuz ay ya da bir yıldan sonra, havuz içerisinde oluşan solucan gübresi yığınının en alt kısmından on santim kesilip alınıyor. Yani bir yıl sonra solucan gübresini hasat etmiş oluyoruz.

Solucan gübresi yapımı uygun bir kap bulmak ile başlar. Her türlü maddeden kap yapılabilir ancak bunun için en uygun kaplar ahşap olanlardır. Kapla ilgili önemli olan detaylar şunlardır:

Solucanların sindirim sisteminden geçen organik atıklardaki mikro besin elementleri doğal bir şekilde şelatlanarak dışarı atıldığından ve koloidal formda olduklarından toprakta kayba uğramadan bitkiler tarafından kolay bir şekilde alınabilmektedir. Bu gübre ayrıca amino asit, enzim, humik asit, fulvik asit gibi bitki gelişimini hızlandıran organik bileşikleri kapsadığından bitkilere uygulandığında fitohormon aktivitesini yükseltmekte ve hastalıklara karşı direnci artırmaktadır.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta karbon:azot oranıdır. Solucan gübresi oluşturmak için best olan karbon:azot oranı twenty five-30:1 değerinde olmalıdır. Sıcaklık ise önemli bir diğer faktördür. Kompost kabının sıcaklığının fifteen ila thirty derece arasında olması solucan gübresi yetiştirilmesi için en best sıcaklıktır.

Peki kırmızı solucanlar nerede bulunur? İstanbul’dan daha soğuk olmayan yerlerde bulunuyor ama bunlar her yerde değil: Taze çöplerin devamlı biriktiği yerlerde ve gübreliklerde.

Kurulduğu 2002 yılından bu yana sadece Solucan Gübresi üreticiliği yapan Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.

Report this wiki page